Български | English
Начало » За нас » Задавани въпроси
За нас
Продукти
Услуги
Уеб дизайн

Често задавани въпроси

Хората, с които общуваме и работим питат за работата и услугите ни. Тук отговаряме на най-честите въпроси. Ако искате да питате още нещо, моля, пишете ни Задължително ще отгововрим.
С какво се занимавате?
Краткият отговор е сайтове. По дългият – правим софтуер, който се използва чрез уеб браузър. Това са фирмени, институционални или лични сайтове, приложения за Интернет, електронни издания и магазини, системи за управление на съдържание и контакти и т.н. За подробности вж. страница Сайтове .
Какво сте правили напоследък, а и изобщо?
Във всеки един момент работим по няколко проекта. Списъкът се обновява изцяло през няколко месеца.

Кои са клиентите ви?
Хората, с които работим предпочитат качеството и затова използват услугите ни. От 1998 г., когато е основана компанията, сме завършили над 200 проекта за повече от 120 клиента.

Как точно правите сайтовете?
Няма готова рецепта. Следваме процес, който гарантира качество. Често сме много гъвкави и прескачаме, добавяме и изменяме стъпките според спецификите на проекта. Моля, вижте секция Проектиране на сайта .

Защо в офертите си не включвате графична концепция?
Според нашия производствен процес графичното оформяне на сайта идва на по-късен етап, едва след като сме изяснили нуждите на клиента и потребителите, направили сме прототип и сме го тествали с потребители. Графичната концепция е логическа стъпка, която се пада в средата на проекта. Разбира се можем да предлагаме и оферти, в които работата приключва с изготвянето на графичната концепция за сайта. След това може да изберете друга компания, която да направи разработката, или да възложите работта на нас. Ако имате нужда от подробности за такъв начин на работа, моля, свържете се с нас.

Как избирате картинките за сайтовете? Може ли и на нашия сайт да сложим хубави картинки?
Има няколко основни начина за набиране и избор на картинки за сайтове. Представяме ви някои от тях.
Възможност
Цена
Качество
Безплатни картинки от база за картинки
ниска
сравнително ниско
Платени картинки от база за картинки
добра
добро
Картинки, доставени от клиента
цената и качеството са различни
Специално направени картинки, заснети от професионален фотограф
висока
добро
Може да изберете всяка една от възможностите в таблицата. Ще се погрижим да намерим най-добрите картинки за вашия сайт, ще преработим съществуващи картинки ако е нужно или ще ви свържем с професионален фотограф.

С какво сте различни?
Ние не сме различни, сайтовете, които изработваме са.

Защо да избера вас?
Работата ни ни носи удоволствие. Правим сайтове от 1998 г. и вярваме, че сме професионалисти в това. Следваме процес, който гарантира, че ще постигнем целите на проекта и ще го направим навреме. Гледаме на работата си като на занаят: съчетава изкуство с технологичен подход и оставя място и за малко вълшебство.

Каква е политиката ви за работа с клиенти?
Никога да не изоставяме клиент. Ако клиент е разочарован от работата ни, си вземаме поука. Когато клиент се върне при нас с нова поръчка, сме щастливи, защото знаем, че за пореден път сме се справили добре.

Какво да направя, ако сайтът ми спре да работи?
Изпитваме всеки сайт преди да го пуснем, затова сме сигурни, че работи според очакванията. Ако има проблем, обикновено той е извън сайта. Може да е в сървъра, където е разположен сайта или в доставчика на Интернет. Свържете се с човека, който води или е водил проекта ви. Винаги ще опитаме да ви помогнем. Ще отстраним проблема, ако зависи от нас, ако не ще ви посъветваме как да постъпите.

Как ще гарантирате, че няма да трябва да преправям сайта си след година?
Обръщаме много голямо внимание на изискванията и нуждите. Нашите решения ги удовлетворяват, така че много рядко може да се случи наш клиент да има нужда от преправяне на сайта си. Обикновено причината за това е разразстване на дейността на клиента, сливане с друга компания и промяна на идентичността или пък изрична делова стратегия на фирмата.

Защо сте толкова сигурни, че потребителите ни ще харесат и разберат сайта?
Никога не може да има пълна увереност за това какво ще харесат потребителите. Процесът ни гарантира, че в началото на работата по даден проект, добре разбираме нуждите и желанията на потребителите. По късно тестваме прототип на сайта с представителни потребители, за да се уверим, че се движим във вярната посока. Преди пускането на сайта тестваме с потребители още веднъж за потвърждение. В края сме уверени, че резултатът е добър.

Ако потребителите ви се оплакват от сайта – по каквато и да е причина – моля, обадете ни се.

Защо ми е сайт? Трябва ли да променя сегашния си сайт?

Може да имате ред различни причини. Ако не сте сигурни дали имате нужда от сайт, какъв сайт ви трябва или дали трябва да промените сегашния си сайт, обадете ни се – ще се радваме да поговорим с вас. Консултантите ни могат да ви помогнат да проведете потребителско или пазарно проучване, да изработите стратегия, да анализирате конкуренцията или да оцените текущия си сайт или продукт. Моля, свържете се с наш представител.

С какво един сайт ще помогне на бизнеса ми?
Днес притежаването на сайт не е просто мода, нито пък е лукс – задължително е. Предимствата, които ще ви донесе, зависят от целите, които имате. Един обикновен сайт ще да даде на клиентите ви допълнителен канал за общуване с компанията ви. Един интранет ще улесни живота на служителите ви, като събере на едно място информация, от която имат нужда. Една система за резервации по Интернет може да е по-ефективна от традиционна такава. Една система за обслужване на клиенти може да е по-евтина от поддържането на телефонен център. И така нататък и така нататък.

Какво мислите за сайта на... ? Хубав ли е?
Често хората ни показват сайтове и ни питат дали ги харесваме. Всъщност, няма значение. По важно е дали те и потребителите им ги харесват, а също и дали сайтовете са ползваеми, лесни за поддръжка и осъвременяване, устойчиви и функционални. Винаги насърчаваме клиентите да ни показват сайтовете, които харесват.

Нямам време да напиша текстовете. Можете ли да помогнете?
Да, разбира се. Писането за Интернет има свои специфики и канони водещи до яснота, четимост и разбираемост на текстовете. Може да разчитате на нас за уеб езика на компанията ви.

Концепцията ми за сайт не е изчистена, но много харесваме сайта на компнията ... Защо не направите и нашият да е същият като него?
Можем да го направим, но вероятно нямате нужда от копие на съществуващ сайт. Решението, което ще ви предложим, ще отговаря на специфичните нужди на вашата компания и клиенти и ще отразява вашия дух. Може да се случи два сайта да си приличат, но обикновено това е страничен ефект.

Може ли страницата да е наредена по друг начин?
Много често клиентите опитват да бъдат дизайнери и това е съвсем естествено. Те познават дейността си. Имат лични предпочитания и корпоративни знания и навици. Имаме всичко това предвид. Също така вземаме под внимание и ред други ограничения като потребителските нужди, опитът при проектиране за Интернет, екранната площ, потока на взаимодействие на потребителите със сайта, целите, техническата изпълнимост, производителността на системата и много други. Вярваме, че решението, което предлагаме е най-подходящо за конкретния случай.

Колко време отнема направата на един сайт?
Зависи от какво решение клиентът има нужда. Може да отнеме само седмица, но може да продължи и година. Без значение колко време продължава проектът ви, винаги ще сте в течение. Ще имате определен ръководител на проекта, който ще ви осведомява ежеседмично или ежедневно.

Защо не ни предложите същия модел на работа като конкурентите си ?
Всяка компания си има начин на работа. Вътрешният ни процес има ред задължителни стъпки:
Не
Преди да
започваме работа
планираме
правим прототип
анализираме изискванията
правим графичен дизайн
направим прототип
започваме разработка
получим одобрение на спецификациите
започваме системно тестване
завършим с разработката
пускаме сайта
получим одобрение от тестерите
Не можем да си позволим:
- да предложим кратък срок, а след това да го удвоим или утроим;
- да пуснем неизпитан продукт и да влезем в безкраен цикъл на допоправяне.

Защо цените ви са над средните ?

Някои клиенти казват, че сравнени с конкуренцията, цените ни са над средните. В действителност:

  • Качественият софтуер, доставен навреме е по-евтин от продукт, пълен с дефекти и доставен с няколко месеца закъснение.
  • Сайт, който се прави веднъж и не се сменя няколко години е по-евтин от сайт, който се преправя всяка година.
  • Електронен магазин, в който потребителите могат да намират онова, което търсят е по-евтин от магазин, от който половината потребители си тръгват, защото не намират нужната им стока или не могат да я платят.
  • Система за управление на съдържание, която съответства на мисловния модел на потребителите си е по-евтина от система, която е неинтуитивна за потребителите и те трябва да бъдат обучавани как да я ползват.

Колко струва един сайт?
Цената зависи от обхвата, сложността, срока, и особеностите на сайта. Не можем да дадем обща оценка. Цената се изчислява за всяко отделно решение. Във всеки случай, на пазара на Интернет приложения качеството и ниските не вървят ръка за ръка.

Обратно горе

Новини
В сайта на 'www.ibuy.bg ' можете да намерите и закупите електроника по избор. Стоката е нов внос и на достъпни цени. В ...Още